Min blogg om olika ämnen
Show MenuHide Menu

Snygga jeans

december 27, 2013

Tänkte här visa  upp lite olika jeansmodeller. För jeans finns i många olika varianter och modeller. På det här finns de i alla dess olika färger, det är alltså inte bara den vanliga jeansblåa färgen som jeans finns i . Jeanstyget, eller denimtyget, är ett tyg som är väldigt lätt att färga och hantera, tyget är väldigt slitstarkt men ändå mjukt och lättarbetat när man syr kläder av det. Jeansbyxorna är förstås det klädesplagg som tyget främst används till. Denimtyget används även väldigt ofta till andra plagg också, som jeansklänningar, jeanskjolar, jeansskjortor och jeansshorts.

Ursprunligen kommer jeanstyget, denim, från frankrike där det under 1700-talet började att användas och vävas. Dock så var det först under senare delen av 1800-talet jeansen blev populära på riktigt. Det sägs att det var under guldruschen i USA som jeansen slog igenom på riktigt. Tyget som var slitstarkt och lättarbetat lämpade sig väl till att sy de arbetskläder som behövdes under de hårda förhållandena ute i vildmarken där det inte gick för sig att laga sina kläder stup i kvarten. Under senare år har jeansen hållt sig kvar och är förmodligen de allra vanligaste byxorna som används idag. Jeansen som används idag finns i många modeller och de har alla sina speciellt karaktäristiska och egenskaper. Dessutom så kommer det alltid nya modeller av jeans varje år. Även om många av jeansen liknar någon tidigare variant så finns det alltid något utmärkande med nya modeller.

Bootcut jeans

Snygga bootcut jeans

Bootcut jeans med utsvänga ben

Det här eär en modell av jeans som är tänkt att bäras tillsammans med stövlar eller kängor som har lite längre skaft som går upp på benet. Stövelns eller kängans skaft sticks in under bootcut jeans, som har sytts så att de är vidare vid bensluten än vad andra sorters jeans är. Detta för att skodonens skaft ska kunna ta sig in under.

Boyfriend jeans

Ett par olika boyfriend jeans

Boyfriend jeans i många olika modeller

Jeans om är lite som baggy jeans men inte riktigt lika baggy. Boyfriend-modet bygger på att det ska se ut som att man använder sin pojkväns kläder, det blir alltså lite oversize-stuk på det. Boyfriend jeans har ofta lite hårdare slitningar än andra jeans för att spä på att det egentligen skulle vara en killes jeans.