Min blogg om olika ämnen
Show MenuHide Menu

Fotbollsskor

februari 3, 2014
Rosa fotbollsskor

Fotbollsskor från lannasport

Nu drar snart fotbollssäsongen igång igen. Det betyder en massa saker. Framförallt att alla spelar och alla intresserade måste köpa sig ett par nya fotbollsskor. Här går det att hitta väldigt många fotbollsskor online. De har riktigt bra fotbollsskor och kan ge riktigt bra priset. Spelar du fotboll proffesionellt eller på ren amatörnivå kommer du att behöva ett par fotbollsskor. Se då till att skaffa ett par som sitter bra och inte kostar allt för mycket. Det viktiga med fotbollsskon är att den sitter bra och att bollkontrollen är bra. Testa ett par olika, och glöm inte att ha en boll med dig. nu i dessa tider är det fotbollsskor avsedda för gräs som gäller. Men det finns olika typer av fotbollsskor anpassade för olika material. De två främsta är skor för grus och skor för gräs, det finns också speciella fotbollsskor anpassade för inomhusfotboll. Principen för de alla skorna är densamma – maximera fästet mot marken. Detta görs på lite olika sätt.

Grässkor

Grässkorna är de som har de största dobbarna, detta för att kunna nå ner till fast mark under allt gräs som är i vägen. När man säger fotbollsskor är det först grässkor som dyker upp i huvudet. Det är nästan bara dessa som syns.

Grusskor

Fotbollsskor som används på grusplaner har mycket mindre dobbar än de fotbollskor som används på gräs. Dock så har grusskorna väldigt många fler dobbar än grässkorna. Anledningen till att grusskorna har många fler och mycket mindre dobbar är att det är ett mycket finare, i tal om storlek, som grusdobbarna ska ta sig förbi för att ta sig ner till fast mark. Gruskornen hamnar i skårorna mellan dobbarna och dobbarna når ner till fastare material.

Fotbollsskor för inomhusbruk

Fotbollsskor som är avsedda att användas inomhus har inga dobbar alls, de är helt platta och kan användas i många andra sporter än fotboll också. Eftersom det är ett plant material man spelar på inomhus så är det av största vikt att så stor del av skon som möjligt är i kontakt med underlaget.